Rosa

Foto: Eric Seegers

Rosa (Rough Wroughts Alithini Agapi) 14-02-2013 * 08-03-2019

Rosa is op een speciale dag geboren, namelijk 14 februari 2013. Een Valentijntje …
Rosa is geboren bij Diana en John Lint in Geersdijk bij kennel Rough Wroughts.
Nadat eind september 2012 Rowie plotseling overleden was en Mickie in januari 2013 werd het erg stil in huis voor ons en onze Loekie. Ondanks dat we het eerst altijd een beetje vervelend vonden als iemand snel nadat zijn hond overleden was op zoek ging naar een andere, deden we het nu zelf ook. En toen we hoorden dat er bij John en Diana een nestje op komst was, was het eerste contact snel gelegd. En wat waren we blij toen we te horen kregen dat er pups geboren waren en er voor ons een teefje bij zat!
Na eerst de ontwikkelingen via het puppydagboek op de website bij gehouden te hebben, mochten we op 9 maart voor het eerst op bezoek komen. We hebben onze ogen niet van de vijf prachtige, kleine puppy’s af kunnen houden! We mochten ze zelfs al even vasthouden.

Foto: Rough Wroughts

Er waren twee reutjes en drie teefjes. Na nog meer puppybezoeken en een goede uitslag bij de levershunttest kregen we te horen dat puppy Groen onze Rosa zou worden!! We hebben voor de naam Rosa gekozen omdat we hem mooi vinden, maar ook omdat een roos bij Valentijnsdag hoort.  Diana heeft Rosa voor ons uitgekozen, omdat ze qua karakter het beste bij onze Loekie zou passen. En dat klopte precies! Niet te druk, maar ook niet te rustig. Wat het voor ons nog meer bijzonder maakte, was dat Rosa rood-gestroomd was en dat was een mooie combinatie van onze Rowie en Mickie.

Loekie moest wel een beetje veel wennen aan Rosa en ze keek haar in het begin nauwelijks aan. Maar Rosa weet wel hoe ze daar mee om moet gaan en na een tijdje gingen ze fijn met elkaar om.
Rosa was een heerlijke pup: ondernemend, af en toe uitdagend, maar ook heel lief! Ze pakte iedereen in en was een vredestichter als het nodig was.

Karin is met Rosa op Puppy- en Jonge Hondenles geweest en daarna twee keer  naar de EG-cursus voor ze het diploma haalden. Dat hadden ze nodig om naar de Agility te kunnen … Helaas vond Rosa de sprongen niet zo fijn en ging ze regelmatig even ergens anders ‘kletsen’ of rondjes rennen. De raakvlaktoestellen vond ze geweldig en deed ze super goed! Maar na twee keer de beginnersgroep te hebben gedaan, vond Karin het welletjes en mocht Rosa haar beste beentjes op shows verder voortzetten.

Foto: Eric Seegers

En dat deed ze! Op de KCM van de NCTC, waar ze voor de
fun aan mee mocht doen, liep Rosa super goed en haalde
ze een Uitmuntend én een derde plaats in een sterke klasse
van acht!! Daarmee won ze ook een mooie beker en waren wij
nog trotser op haar dan we al waren.