Yara

Foto: Eric Seegers

Yara (Rough Wroughts Skoupoxylo) is ook bij Diana en John Lint in Geersdijk geboren. Ook op een speciale datum, vind ik: 14 juli 2014 (14-07-14). Bij onze puppybezoeken voor Rosa heeft Arno verschillende keren gezegd dat hij Wicca zo’n leuke Cairn vond en nu we weer contact met Diana opnamen om te vragen of er binnenkort een nestje gepland stond, kregen we te horen dat Wicca een nestje verwachtte!

Foto: Rough Wroughts
Yara met mama Wicca

We vroegen of we voor een teefje nog op de wachtlijst mochten en dat mocht. De dag nadat we terug waren van onze vakantie in Zweden, reden we naar Geersdijk om het geweldige nest van zeven mooie puppy’s te zien. Ook naar dit nest zijn we verschillende keren wezen kijken en toen we wisten dat puppy Blauw onze Yara zou worden, zijn we op een woensdagavond nog een keer extra gegaan. Op de dag dat de pups acht weken waren, hebben we Yara opgehaald. Rosa  was ook mee en het was heel mooi om te zien hoe dat ging.

Foto: Rough Wroughts
Yara als advertentiemodel.

Loekie was weer wat ouder,  maar ze accepteerde Yara meteen en duldde meer van Yara als pup dan van Rosa als pup. Toen we in januari afscheid van Loekie moesten nemen, kwam Yara ook echt afscheid van haar nemen. Dat was zo bijzonder voor ons …
Yara en Rosa hebben het vanaf het begin goed met elkaar kunnen vinden en kunnen dat nog steeds. Yara mocht zelfs bij de pups van Rosa komen en speeltjes worden meestal samen gedeeld. Yara houdt de buurt goed in de gaten en heeft (’s avonds) als eerste door of er iemand ons tegemoet komt gelopen. Dat laat ze dan wel even horen.

Karin heeft ook met Yara (gedeeltelijk) puppycursus en EG
gedaan, maar de statische opdrachten op commando
uitvoeren waren voor Yara niet echt weggelegd. Daarom
zijn Karin en Yara zich meer toe gaan leggen op de
ringtraining en het lopen van shows. Yara liep niet echt
geheel ontspannen op shows, maar heeft mooie
beoordelingen en resultaten behaald.
Nu mag ze regelmatig mee naar een
workshop Hoopers en daar heeft ze
meer plezier in!