Ziva

Ziva (Våra Rascals Evig Kärlek)

Ziva is bij ons geboren op 23 augustus 2017. Zij was één van de zes puppy’s die Rosa ter wereld heeft gebracht. Dat dit voor ons speciaal is, hoeven we u niet te vertellen, maar wat het nog specialer maakt, is dat Ziva’s stamboomnaam ongeveer dezelfde betekenis heeft als de stamboomnaam van Rosa. Rosa heeft een Griekse stamboomnaam (Alithini Agapi) die Echte Liefde betekent. Ik had bedacht dat het eerst geboren reutje naar papa Timo zou gaan heten en het eerst geboren teefje naar mama Rosa. Omdat ik Echte Liefde in het Zweeds niet zo mooi vond staan, is het Eeuwige Liefde geworden. En puppy Zilvergrijs kreeg, als eerst geboren teefje, deze stamboomnaam. De keuze dat zij bij ons mocht blijven is later gemaakt, maar ik vond het wel heel speciaal dat onze Ziva naar mama Rosa is vernoemd!
In het nest was Ziva niet haantje de voorste, maar bekeek ze het geheel en kon ze al als vredestichtster tussen twee pups komen. Net zoals Rosa … En toen ik Bram en Fay eerst liet zitten voor ze een brokje kregen, nam Ziva dat uit zichzelf over … Het op het puppymatje plassen nam ze helaas niet van Whoops over … We hebben best wel wat moeite moeten doen om Ziva zindelijk te krijgen.
De laatste dagen voor Bram werd opgehaald was Ziva alleen met hem nog in het nest. Het was zo mooi om te zien hoe zij die tijd samen doorbrachten! Het afscheid nemen van Bram was voor ons beide best zwaar. Wat ik niet verwacht had, gebeurde toch: de eerste nacht(en) zonder Bram, maar met mama en tante Yara naast haar ren, piepte Ziva toch. Gelukkig maar een nacht of twee. Daarna was alle aandacht voor Ziva en mocht zij mee naar de markt, naar het station, alleen mee in de auto, naar de dierenarts, mee op de grote ronde in de draagzak, andere honden en andere dieren ontmoeten, mee naar de (tuin)winkel, mee op zussenbezoek, mee naar opa en oma om Kerstmis te vieren, regelmatig even op de trimtafel en mee naar de ringtraining. Wat een feest was dat! Ziva wilde alle honden en mensen persoonlijk gedag zeggen. Maar ja, daar kwamen we niet voor.
Ondertussen is Ziva ook al mee geweest naar een echte, grote show: Dogshow Eindhoven. Nu gaan we af en toe naar de ringtraining en één keer per week naar de Jonge Hondenles, waar het verdelen van aandacht nog een groot oefenpunt is!
Ondertussen zijn Rosa en Yara grote speelmaatjes van Ziva geworden en Ziva vindt het geweldig om van de keuken naar de kamer te racen! Met of zonder speeltje, of het speeltje al rennend omhoog gooiend of meenemend, het gaat met zeer veel snelheid. Ze schuwt daarbij de lamellen niet en pakt in haar ronde het raam voor ook mee!
Ziva klimt graag ergens op en heeft nu ontdekt dat ze ook op de armleuning van de bank kan staan. Wij houden ons hart af en toe vast, maar Ziva draait zich stoïcijns om en kijkt ons aan van is er iets???
De stembanden van Ziva zijn ook al goed ontwikkeld en als haar iets niet zo zint, dan laat ze dat even horen. Wil er iemand niet met mij spelen??? Dan blaf ik net zo lang tot jij wel met mij speelt …
Voor nu tot slot: Ziva heeft eind december (2017) een fotosessie gewonnen bij Marlon Fotografie in Schaijk en de foto’s hieronder zijn door haar gemaakt.
Wij zijn er erg blij mee! Zowel met de foto’s als met Ziva!!!